Peşte în valoare de aproximativ 16 mii lei, prins illegal. Cinci bărbaţi, reţinuţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peşte în valoare de aproximativ 16 mii lei, prins illegal. Cinci bărbaţi, reţinuţi

Poliţiştii de frontieră din Direcţia regională Sud au contracarat două cazuri de pescuit ilicit cu documentarea a cinci cetăţeni ai Republicii Moldova. Asupra bărbaţilor s-a depistat peste 150 bucăţi de peşte de diferite specii, o barcă gonflabilă şi două plase de tip monofilament. Incidentele au fost semnalate pe Sectorul Poliţiei de Frontieră Leova.

În primul caz, au fost documentaţi doi locuitori ai oraşului Leova, în vârstă de 53 şi 58 de ani. Persoanele au fost reţinute pentru verificări, în timp ce acostau cu ajutorul unei bărci gonflabile, pe malul iazului din apropierea localităţii Sîrma. Aceştia reuşise să prindă 132 bucăţi de peşte, estimat la 14 mii lei.

Alţi trei conaţionali, originari din satul Tochile-Răducani, raionul Leova, au fost surprinşi de către poliţiştii de frontieră în timp ce adunau plasa de tip monofilament ce măsura o lungime de 30 metri. 32 de peşti erau încâlciţi în acea plasă. Audiaţi, bărbaţii cu vârstele cuprinse între 35 – 62 de ani au comunicat că urma să împartă întrei ei peştele capturat, iar ulterior să-l folosească în scop personal.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au aplicat amenzi contravenţionale conform art. 332 al. (1), pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. La faţa locului au fost chemaţi reprezentanţii Protecţiei Mediului pentru cercetările de rigoare.

Similare
RECOMANDĂRI