Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O femeie din Dumbrava a rămas cu casa „goală” după ce pe la ea a trecut un tânăr. Acesta riscă să stea la răcoare

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, originar din Capitală, a fost reţinut de ofiţerii de investigaţie  pentru furt din locuinţă. Acesta se afla în căutare pentru o infracţiune de jaf, comisă anterior.

Cazul a avut loc la finele lunii august, poliţiştii fiind alertaţi de către proprietara în vârstă de 36 de ani, din com. Dumbrava, comunicând că din locuinţă i-au fost sustrase mai multe bunuri materiale. La faţa locului forţele de ordine au stabilit că individul a pătruns în casă prin acces liber de unde a sustras o geantă cu bani şi acte, telefoane mobile, bijuterii şi alte bunuri materiale. Prejudiciul fiind estimat la 18 850 lei.

Ulterior în urma măsurilor speciale de investigaţie şi urmărire penală individul a fost reţinut şi escortat la inspectorat pentru audieri şi stabilirea tuturor circumstanţelor.  În cadrul acţiunilor procesual penale individul şi-a recunoscuc vinovăţia comunicând poliţiştilor că o parte din bunurile sustrase a reuşit să le vândă obţinând un profit. Este de menţionat că tânărul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracţiuni similare.

În acest caz a fost  iniţiată o cauză penală pentru furt, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.
 

Poliţia Capitalei solicită şi recomandă următoarele măsuri de siguranţă:

-Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată

-Asiguraţi-vă ca uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte

-Fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Daca totuşi vi s-a

întâmplat – schimbaţi imediat lacătul uşii

-Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă

-Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura

-În cazul când plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de telefon la care puteţi fi de găsit.

Similare
RECOMANDĂRI