Deputatul Alaiba îi răspunde premierului: Prin privatizarea Metalferos, monopolul nu dispare. El trece din proprietate publică în proprietate privată
Vizualizari:

Deputatul Alaiba îi răspunde premierului: Prin privatizarea Metalferos, monopolul nu dispare. El trece din proprietate publică în proprietate privată

Privatizarea întreprinderii Metalferos nu va duce la demonopolizarea acestui domeniu, ci pur şi simplu va trece din proprietate publică în proprietate privată. Astfel îi răspunde deputatul PAS Dumitru Alaiba premierului Ion Chicu, după ce ultimul a anunţat scoaterea la privatizare a companiei de stat, sugerând că asta va însemna „cu un monopol mai puţin în ţară”.

Cu o astfel de reacţia la anunţul premierului a venit deputatul Alaiba:

„Vă explic în cuvinte mai simple, nu intrăm în tehnicalităţi. Prin privatizare un monopol nu dispare. El trece din proprietate publică în proprietate privată. Dar rămâne monopol şi chiar se consolidează. În ţara noastră există multe monopoluri PRIVATE de facto sancţionate de stat. Atunci când statul nu întreprinde acţiuni clare pentru a distruge monopolurile, sau când le crează legi favorabile ca să le menţină puternice, asta înseamnă că statul protejează monopolurile, chiar dacă ele sunt „private”. Vreţi soluţii, nu doar critici? Citiţi mai jos:

Acum statul are toate instrumentele să intervină direct pentru a demonopoliza această piaţă. Dacă privatizaţi aşa cum este, nu va fi posibil de luat decizii executive pentru a demonopoliza piaţa asta. Ce de făcut? Întâi demonopolizare, după asta privatizare. În nici un caz invers”, spune deputatul Alaiba.

Amintim că, după şedinţa de astăzi dintre Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Ion Chicu, şeful statului a anunţat că a propus Guvernului să examineze chestiunea cu privire la vânzarea companiei MetalFeros. Acest lucru a fost anunţat şi de către Ion Chicu:
 

Guvernul va scoate la privatizare întreprinderea „Metalferos”

Similare
RECOMANDĂRI