Consilul Concurenţei va analiza fuzionarea a două companii româneşti care vând materiale de construcţii în RepublicaMoldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Consilul Concurenţei va analiza fuzionarea a două companii româneşti care vând materiale de construcţii în RepublicaMoldova

Consiliul Concurenţei analizează notificarea depusă de către "Sika România" SRL referitor la preluarea controlului asupra întreprinderii "Adeplast" SA.

Cele două companii, implicate în operaţiunea de concentrare economică notificată, sunt întreprinderi înregistrate conform legislaţiei României. Totuşi, produsele părţilor implicate sunt prezente pe piaţa Republicii Moldova prin intermediul distribuitorilor terţ, scrie bizlaw.md.

Sika Romania este membră a Grupului Sika, care desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii (producţie de beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc).

Adelplast SA este producător român de materiale de construcţii, în special de termoizolaţii.

Pe piaţa din România, fuzionarea celor două companii a fost autorizată în noiembrie 2019.

Autoritatea de concurenţă din Moldova urmează să stabilească compatibilitatea concentrării economice cu mediul concurenţial normal, în conformitate cu Legea Concurenţei şi Regulamentul privind concentrările economice.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Similare
RECOMANDĂRI