Banca Transilvania intenţionează să achiziţioneze compania Microinvest
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Banca Transilvania intenţionează să achiziţioneze compania Microinvest

Banca Transilvania intenţioneazăsă achiziţioneze 100% din capitalul social al Microinvest, companie specializată pe finanţarea microîntreprinderilor, liderul pieţei financiare non-bancare din Republica Moldova.

“Pasul pe care îl facem prin această nouă achiziţie arată angajamentul BT de a susţine cât mai mulţi antreprenori prin dezvoltarea activităţii de microfinanţare a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este oportunitatea pe care dorim să o valorificăm în favoarea clienţilor aflaţi la început de drum. Vom face acest lucru prin combinarea modelului de business pe care îl avem în România la BT Mic, cu cel al Microinvest, precum şi prin creşterea sinergiilor cu alte companii ale Grupului Financiar Banca Transilvania din Republica Moldova - BT Leasing şi Victoriabank”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Într-un comunicat de presă al Băncii se spune că în prezent, BT se află în etapa de solicitare a aprobării achiziţiei de către autorităţile de supraveghere din România şi de către alte autorităţi relevante. 

În evaluarea şi pregătirea acestei tranzacţii, Banca Transilvania a colaborat cu case de avocatură şi consultanţi juridici din România şi Republica Moldova, echipa de proiect fiind formată în principal din Filip & Company şi Vernon | David şi asociaţii. KPMG şi EY au fost, de asemenea, parteneri în proiect.

Parte a pieţei din Republica Moldova din 2008, mai întâi prin BT Leasing Moldova şi din 2018 prin Victoriabank, Grupul Financiar Banca Transilvania susţine antreprenorii şi contribuie la consolidarea economiei zonei.

Similare
RECOMANDĂRI