A fost prelungită perioada de desemnare a administratorilor temporari ai „Energbank”
Vizualizari:

A fost prelungită perioada de desemnare a administratorilor temporari ai „Energbank”

Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei a decis prelungirea perioadei de desemnare a administratorilor temporari ai BC „ Energbank” SA până la data de 11 aprilie 2020.

Într-un comunicat de presă al BNM se menţionează că administratorii temporari îşi exercită mandatul în cadrul intervenţiei timpurii instituite anterior la BC „Energbank” SA. Potrivit BMN, banca activează în regim normal şi prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operaţiunile cu depozitele, de creditare şi decontări.

Acum un an, Comitetul executiv al Băncii Naţionale a aprobat o decizie în privinţa BC „Energbank”, ce ţine de suspendarea exerciţiului unor drepturi ale unor acţionari pentru activitate concertată, fără permisiunea prealabilă scrisă a BNM.

Potrivit Băncii Naţionale, în ceea ce priveşte decizia cu privire la „Energbank”, comitetul executiv a hotărât suspendarea exerciţiului unor drepturi ale acţionarilor în privinţa a 52,77 la sută din acţiuni. Acţionarii vizaţi trebuie, conform legii, să înstrăineze acţiunile deţinute în capitalul social al „Energbank”.

De asemenea, ţinând cont de mărimea pachetului de acţiuni de peste 50%, în conformitate cu Legea privind redresarea şi rezoluţia băncilor, BNM a dispus în privinţa acestei bănci aplicarea măsurilor de intervenţie timpurie.
 
Similare
RECOMANDĂRI