Curtea de Apel: Ion Ceban poate să-şi lase panourile electorale cu personalităţi istorice. Valeriu Munteanu, însă, merge la CSJ
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Curtea de Apel: Ion Ceban poate să-şi lase panourile electorale cu personalităţi istorice. Valeriu Munteanu, însă, merge la CSJ

Socialistul Ion Ceban poate şă-şi lase panourile electorale din oraş, pe care sunt imprimate imaginea personalităţii istorice – domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Curtea de Apel a casat, ieri, 14 octombrie, decizia primei instanţe, Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani şi a admis recursul socialistului Ion Ceban.

Ziarul de Gardă scrie că ieri, 14 octombrie, magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău au admis cererea de apel făcut de socialistul Ion Ceban, privind decizia Judecătoriei Chişinău, care a constat că Ceban a încălcat legislaţia electorală prin utilizarea imaginii unei personalităţi istorice pentru a face agitaţie electorală.
 

Curtea de Apel DECIDE :

Se admite apelul declarat de către Ion Ceban şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Se casează integral hotărîrea Judecătoriei Chişinău, sediul Rîşcani din 10 octombrie 2019 şi se pronunţă o nouă decizie sub formă de încheiere prin care:

Se declară inadmisibilă acţiunea la cererea de chemare în judecată înaintată de Valeriu Munteanu către Ion Ceban şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, persoană terţă Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale Municipale Chişinău nr.1 cu privire la constatarea încălcării legislaţiei electorale, interzicerea utilizării materialelor electorale, obligarea excluderii imaginei, lichidării stocului nedistribuit al ziarului şi scoaterea panourilor stradale – electorale.

Decizia este executorie de la emitere, dar cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie, în termen de o (una) zi de la pronunţare, prin intermediul Curţii de Apel Chişinău”, se arată în decizia CA.
 

Astăzi, 15 octombrie, Valeriu Munteanu, candidatul USB la şefia capitalei, a depus recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Munteanu cere casarea deciziei Curţii de Apel Chişinău şi menţinerea deciziei primei instanţe.

De menţionat că pe 10 octombrie, Judecătoria Chişinău a admis cererea de chemare în judecată înaintată de candidatul USB la fotoliul de primar general, Valeriu Munteanu, împotriva candidatului Ion Ceban, în legătură cu încălcarea legislaţiei electorale de către socialişti, prin utilizarea materialelor electorale pe care este imprimată imaginea personalităţii istorice – domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Judecătoria Chişinău a examinat cererea de chemare în judecată înaintată de Valeriu Munteanu şi a constatat că Ion Ceban a încălcat legislaţia electorală prin utilizarea imaginii unei personalităţi istorice pentru a face agitaţie electorală, or panourile electorale ale socialiştilor conţin şi o imagine în care sunt ilustrate mai multe monumente de valoare naţională, printre care şi monumentul lui Ştefan cel Mare.

Imediat, după decizia primei instanţe, Ceban a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a scris că se va conforma deciziei judecătoreşti şi că deja a început să-şi scoată panourile electorale din oraş care conţin imaginile denunţate de Munteanu.

Similare
RECOMANDĂRI