Investitorii Air Moldova cer să fie încetate presiunile politice asupra companiei aeriene
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Investitorii Air Moldova cer să fie încetate presiunile politice asupra companiei aeriene

O perioadă îndelungată de timp compania aeriană „Air Moldova” nu a comentat situaţia creată în urma privatizării întreprinderii, dar şi-a desfăşurat activitatea indiferent de presiunile continue din partea instituţiilor politice şi a organelor de anchetă.

Într-un comunicat de presă al Air Moldova, se spune că, în pofida multiplelor învinuiri care aveau drept scop formarea unei imagini negative, investitorii „Civil Aviation Group” şi colectivul „Air Moldova” au continuat să lucreze în beneficiul companiei şi al pasagerilor.

Punerea sub sechestru a capitalului statutar şi a activelor companiei nu o singură dată a afectat negativ implementarea planului de dezvoltare în continuare a „Air Moldova”. Atacurile din partea structurilor de stat continuă să creeze un climat investiţional neprielnic şi pun în dificultate dezvoltarea companiei aeriene. Totodată statul nu şi-a îndeplinit obligaţiunile asumate cu privire la majorarea capitalului statutar cu 151 milioane lei.

Potrivit comunicatului, fondatorii „Civil Aviation Group” au achitat peste 80% din datoriile companiei de stat „Air Moldova”. Pe lângă datoriile de bază au fost achitate chiar şi penalităţile şi procentele pentru datoriile faţă de întreprinderile de stat „Moldatsa”, „Autoritatea Aeronautică Civil㔺i Serviciul Fiscal, în valoare de 24 milioane de lei, care nu erau prevăzute în contractul de privatizare.

Investitorii au redus semnificativ datoriile faţă de partenerii externi şi, de asemenea, au restructurat datoriile existente.

În pofida acestor condiţii, compania aeriană „Air Moldova” îşi realizează activitatea operaţională fără devieri, iar drept priorităţi rămân securitatea zborurilor şi confortul pasagerilor înconformitate cu cerinţele internaţionale, fapt confirmat prin investiţiile în valoare de 181 milioane lei în anul 2019.

În cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate, din 21 Ianuarie 2020, Directorul General al „Air Moldova” a prezentat poziţia investitorilor de a continua realizarea planului investiţional, în cazul în care vor înceta atacurile din partea statului.

Similare
RECOMANDĂRI