Deputatul român Constantin Codreanu condamnă cu fermitate „declaraţiile iresponsabile” ale preşedintelui Ucrainei, cu privire la nordul Bucovinei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputatul român Constantin Codreanu condamnă cu fermitate „declaraţiile iresponsabile” ale preşedintelui Ucrainei, cu privire la nordul Bucovinei

Deputatul român şi preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din Parlamentul României, Constantin Codreanu, condamnă cu fermitate „declaraţiile iresponsabile” ale preşedintelui Ucrainei Volodymir Zelenski, în care acuză România de „ocuparea” nordului Bucovinei.

Codreanu se arată dezamăgit de „atitudinea ostilă a Ucrainei” şi solicită Ministerului de Externe de la Bucureşti să vină cu o reacţie publică: „Nu putem tolera astfel de declaraţii mai ales în preajma zilei în care vom sărbători Ziua Unirii Principatelor. Rămân la ideea că România ar trebui să se gândească extrem de serios la o poziţie radicală privind sprijinul pe care îl oferă Ucrainei în procesul de integrare euroatlantică”.

Deputatul român spune că probabil, Zelenski a răsfoit doar manualele de istorie pline de propagandă sovietică.

„Altfel, ar fi ştiut că, pe 28 noiembrie 1918, Congresul General al Bucovinei a proclamat Unirea cu Regatul României, care a fost recunoscută de învingătorii din Primul Război Mondial prin tratatul de la Saint-Germain, din 10 septembrie 1919. Mai mult, ar fi putut merge mai în spate ca să afle că, în 1775, Bucovina românească a avut de suferit de pe urma unei înţelegeri turco-austriece. Iar dacă ar fi revenit în secolul trecut, ar fi descoperit şi faptul că doi criminali - Hitler şi Stalin - au sfârtecat din nou trupul României prin Pactul criminal Ribbentrop-Molotov care a vizat şi nordul Bucovinei”, scrie Codreanu pe pagina sa de Facebook.
 

VIDEO. Preşedintele Ucrainei, repetent la istorie: România a ocupat nordul Bucovinei în 1918

Similare
RECOMANDĂRI