Antreprenori din nordul ţării au participat la un târg internaţional din Polonia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Antreprenori din nordul ţării au participat la un târg internaţional din Polonia

Un grup de antreprenori din nordul ţării a participat recent la Târgul „Smaki Regionów” (Gusturile Regiunilor) din Poznań (Polonia). Deplasarea la acest eveniment se înscrie în contextul relaţiilor de colaborare ale Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu Oficiul Mareşalului Regiunii Wielkopolska.

În cadrul expo-târgului „Smaki Regionow”, delegaţia moldovenească a beneficiat de un stand pentru a-şi prezenta produsele, promovând astfel  o serie de mărfuri moldoveneşti: fructe uscate, ceaiuri ecologice, miere, dulciuri, prăjituri ş.a.

“La acest târg au luat parte reprezentanţi din regiuni ale Poloniei şi delegaţii din mai multe ţări europene. Este pentru a treia oară când oameni de afaceri din nordul Republicii Moldova, ghidaţi de ADR Nord, participă la Târgul „Smaki Regionów”, organizat anual în Poznań”, au precizat surse de la ADR Nord.

Totodată, în cadrul vizitei, delegaţia din ţara noastră a planificat împreună cu partenerii polonezi activităţi de dezvoltare regională pentru anul viitor.

Cooperarea dintre Regiunea de Dezvoltare Nord şi Regiunea Wielkopolska a început în 2014, prin implementarea proiectului comun „Managementul proiectului - instrument al dezvoltării locale şi regionale. Experienţa pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova”. În urma rezultatelor obţinute, ADR Nord şi Voievodatul Wielkopolska au cooperat în vederea elaborării Programului regional sectorial pentru dezvoltarea atractivităţii turistice a zonei de nord a ţării noastre, scrie moldpres.

Participarea antreprenorilor din nordul Moldovei la Târgul „Smaki Regionów” din Poznań a fost posibilă graţie proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova". Acest proiect este finanţat de Agenţia Cehă pentru Dezvoltare şi implementat de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova şi AO „Pro Cooperare Regională”.

Similare
RECOMANDĂRI