Anchete de serviciu pe numele unor şefi din cadrul Poliţiei de Frontieră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anchete de serviciu pe numele unor şefi din cadrul Poliţiei de Frontieră

Pe numele mai multor angajaţi ai Poliţiei de Frontieră, cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiilor regionale SUD şi NORD, au fost pornite anchete de serviciu.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul unei şedinţe operative, în care şeful Poliţiei de Frontieră Rosian Vasiloi a semnalat un şir de ilegalităţi care s-au desfăşurat în unele subdiviziuni de frontieră din sudul şi nordul ţării, „ fie din neştiinţă sau cu implicarea nemijlocită a factorilor de decizie”, se spune într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În context, au fost iniţiate anchete de serviciu ca rezultat al unor fapte ale poliţiştilor de frontieră care întrunesc componentele unor infracţiuni sau a unor abateri disciplinare:

- În cazurile şefului adjunct al Direcţiei regionale Centru şi şefului interimar şi şefului adjunct ai Direcţiei regionale SUD, circumstanţele organizării vânătorii ilegale în ariile naturale protejate de stat;

- În cazul şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Lopatnic al Direcţiei regionale Nord, circumstanţele în care au fost favorizate trecerile ilegale a mărfurilor accizabile peste frontiera de stat. Totodată, persoana vizată la această funcţie a fost suspendată pe perioada desfăşurării cercetărilor.

”Reamintesc că acum ceva timp, când s-a împlinit o lună de la investirea mea în funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră, am precizat că nu voi tolera indiferenţa, minciuna, corupţia şi în general ilegalitatea oricare ar fi ea. Cu păreri de rău, mesajul meu nu a ajuns la unii dintre voi şi ultimele evenimente, care poartă o conjunctură de denigrare a imaginii Poliţiei de Frontieră, o demonstrează. Repet şi sper să fie înţelese anumite lucruri pentru toţi, nu am mandatat pe nimeni să-mi folosească numele sau funcţia în scopuri personale. La serviciu nu am rude, prieteni sau cunoscuţi, la serviciu sunt dedicat frontierei trup şi suflet, iar unicul interes pe care-l am este cel al ţării. Dintotdeauna am acţionat corect şi echidistant în raport cu fiecare dintre voi şi aşa voi fi în continuare. Vă îndemn la demnitate şi devotament faţă de ceea ce faceţi pentru ţară, pentru societate, pentru voi înşivă ca cetăţeni ai acestui stat.” a declarat Rosian Vasiloi se mai spune în comunicat.

Similare
RECOMANDĂRI